Waterrijk wonen
WOERDEN

Studio Hartzema is door de Gemeente Woerden gevraagd ontwerpen te maken voor verschillende kavels van eiland IV in Waterrijk Woerden. U kunt onze documentatie voor deze drie villa’s hier downloaden.

Plankaart Fase 2, Eiland IV, Waterrijk Woerden. In rood aangegeven de kavels waar studio Hartzema een voorbeeld ontwerp voor heeft gemaakt
"Eiland IV is het meest zuidelijk gelegen eiland in Waterrijk Woerden. Het is ook het laatste eiland dat wordt ontwikkeld. Het eiland is volop in ontwikkeling en bestaat uit zes bouwvelden, met ruimte voor in totaal 150 woningen."

Eiland IV maakt deel uit van waterrijk woerden, welke gelegen is aan de oostkant van de stad. Deze wijk bestaat uit een villapark, een kleinschalig appartementengebouw en vier wooneilanden met een stedelijk karakter. In totaal zullen er zo’n 900 woningen worden gerealiseerd.

De ligging van eiland IV aan de oostzijde van Woerden
"Studio Hartzema werkt aan de ontwikkeling van prototypische woningen. Uitgangspunten daarbij zijn: het herijken van het materiaal baksteen, de expressie van de gevel en de relatie tussen tuin/water en woning."
Schetsen van de extressie van de gevel
Drie villa's zijn ontworpen voor de kavels C10-C13, D3-D7 en special D8
"De drie villa's zijn van hollandse baksteen in verschillende metselverbanden en hebben standaard een hoog afwerkingsniveau met een fraaie entreepartij, houten kozijnen, stompe houten binnendeuren en een hoge begane grond (3,25 m)"
Metselsteen Alems bont gesinterd, Rodruza

Studio Hartzema heeft samen met aannemersbedrijf Kwakkenbos drie villa’s ontworpen die de potentie van iedere kavel maximaal benutten. Contact met de tuin, fantastisch uitzicht op het water, diagonale doorzichten, veel lichtinval door de ramen rondom, maar ook voldoende  bergruimte maken deze villa’s compleet.

Plattegronden van de "Villa in de tuin", behorende bij de kavels C10-C13
Gevels "Villa in de tuin", behorende bij de kavels C10-C13

Fase 2 van de verkoop van eiland IV, Waterrijk Woerden is op 23 januari 2016 in de verkoop gegaan tijdens de startmanifestatie in basischool de Regenboog, Woerden. Hier waren wij samen met aannemersbedrijf bij aanwezig om onze villa’s te presenteren.

De villa's kunnen desgewenst worden uitgebouwd met aanvullende optie's als een extra verdieping, zonnepanelen of een haardkanaal, of verder worden gepersonaliseerd ism. architectenburo studio Hartzema en aannemersbedrijf Kwakkenbos

Gegevens

Type werkzaamheden
Architectonisch ontwerp
Looptijd
2015-2016
Ontwerpteam
Anne Zekveld(projectleider), Luisa Viero, Federica Francalancia, Bas van der Vinne, Bart Jansen
In samenwerking met
Aannemersbedrijf Kwakkenbos

Alle werken