Seoul Biennale 2021
SEOUL

Een spin-off van Land of Hope, gemanifesteerd in de vorm van een kunstobject, was uitgenodigd voor de Seoul Biennale of Architecture & Urbanism 2021 als een projectvertegenwoordiger van Nederland.

 

SBAU banner. Voor meer informatie kunt u terecht op de officiële website van SBAU 2021: https://seoulbiennale.org/

Het evenement werd gehouden van 16 september tot 31 oktober 2021 en vond plaats in Dongdaemun Design Plaza, Seoul, Korea. De Seoul Biennale of Architecture and Urbanism 2021 was het eerste wereldwijde architecturale evenement dat volledig werd geproduceerd in de nasleep van Covid-19, die de fundamenten van onze moderne, technologische beschaving in twijfel heeft getrokken en opnieuw heeft gedefinieerd.

Gebaseerd op het thema van CROSSROADS: Building the Resilient City, nodigde de Biënnale werken uit die gericht op steden – begrepen als de superpositie en interacties van bewoners, gebouwen, infrastructuren, stromen en regelgeving – om te onderzoeken, onderzoeken en tonen hoe ze kunnen worden gebruikt als positieve troeven voor de ontwikkeling van een duurzame planeet. Zoals de titel aangeeft, was de tentoonstelling gestructureerd in de vorm van vijf kruispuntfiguren, die zullen samenkomen in hun intentie om een ​​meer verantwoorde stedelijke groei te bevorderen: Above/Below, Heritage/Modern, Craft/Digital, Natural/Artificial, Safe/Risk.

Onze installatie gaat over de transformatie van de onbebouwde ruimte van de Randstad als gevolg van de energietransitie, klimaatadaptatie en verstedelijking. Het idee is dat de onbebouwde grond fungeert als een verbindend veld binnen de metropool.
De vorm is geïnspireerd op Superstudio en is bedoeld om het onbebouwde land van Randstad te laten zien als een solide stuk, een geëxtrudeerd object. Een raster van 5x5cm "snijdt" door dit solide stuk en creëert een assemblage van verschillende stukken.

Als bijdrage aan de Seoul Biennale of Architecture & Urbanism 2021, hebben Studio Hartzema & FRESH Research ook een presentatie gegeven over hun installatie Land of Hope. Hierin vertelt Henk Hartzema over de onbebouwde ruimte van de Randstad als gebied dat onder druk staat. Maar dat ook het territorium is waar de toekomst van weerbare en duurzame Randstad ligt besloten. Land of Hope is een optimistische, kritische en fundamentale kijk op de toekomst van deze unieke en open polycentrische metropool.

Youtube link hier.

 

Gegevens

Opdrachtgever
Seoul Biennale of Architecture & Urbanism
Type opdracht
Onderzoek, Kunst, Installatie
Looptijd
april 2021-november 2021
Ontwerpteam
Aikaterina Myserli (projectleider), Henk Hartzema, Federica Francalancia, Sara Gholizadeh
Partners
Seoul Metropolitan Government, Creative Industries Fund NL
Model maker
Model & Objekt

Alle werken

Deel deze pagina