Studio

Open
Verfijnd
Grondig
Respectvol
Intelligent
Toekomstgericht
Excellent
Bewust
Nieuwsgierig
Concreet

En dat niet alleen, maar samen

Henk Hartzema

“De architectuur ontwikkelt zich in het verlengde van de betrokkenheid met de context. Gebouwen maken ruimte en geven betekenis aan een plek. Als architect en stedenbouwkundige vind ik het leuk om mijn visie op deze ontwikkelingen breed en zo persoonlijk mogelijk met anderen te delen. Daarom heb ik in 2005 Studio Hartzema opgericht. Ik ben, als adviseur, ontwerper en/of supervisor betrokken geweest bij een groot aantal opgaven van stedelijke herstructurering en transformatie. Zoals het Van Heekplein in Enschede, het Leiden Bio Science Park, de VU Campus Amsterdam en de Plaspoelpolder in Rijswijk.

Naast ontwerper ben ik ook gepassioneerd onderzoeker en docent. En ben ik al meer dan 20 jaar verbonden aan universiteiten en hogescholen in binnen- en buitenland. Want door kennis over te dragen op nieuwe generaties, lever ik mijn bijdrage om samen de wereld steeds een klein beetje mooier te maken.”

LinkedIn
Download CV

Agnesz van Elten

“Als officemanager is het mijn dagelijkse taak om ervoor te zorgen dat alle medewerkers hun werk zo optimaal mogelijk kunnen doen. In een prettige sfeer en een vertrouwde werkomgeving. Ik ben verantwoordelijk voor secretariaat, HR, marketing, communicatie, financiën en facilitaire zaken.

Officemanagement is voor mij persoonlijk meer dan ‘gewoon mijn ding doen’. Ik vind het belangrijk om voor medewerkers een aanspreekpunt te zijn en voor relaties een vertrouwd gezicht. Want het contact met mensen, in een dynamisch bedrijf waar geen werkdag hetzelfde is, vind ik leuk aan mijn werk.”

LinkedIn 

Federica Francalancia

“Mijn beide ouders zijn ingenieurs, dus van jongs af aan, heb ik al kennis gemaakt met de bouwsector. Ik koos ervoor om architectuur te gaan studeren. Omdat de creatieve kant van de bouwsector mij bijzonder aanspreekt.
Ik vind het mooi als ideeën werkelijkheid worden gebaseerd op actuele trends en ontwikkelingen. Dat maakt mijn rol als stedenbouwkundig projectleider ook leuk en veelzijdig. Waarbij ik het inspirerend vind om te zien hoe mensen de openbare ruimte gebruiken. Zoals in het Leiden Bio Science Park. Eén van de projecten waar ik trots op ben!”

LinkedIn

Yorma Wolters

“Wat mij aanspreekt in mijn vak is dat ik altijd bezig ben met het ontwerpen van iets tastbaars voor mensen. Omdat een gebouw voor mij pas meerwaarde krijgt als het past in de stedenbouwkundige omgeving waarin het staat, kijk ik graag naar wat een plek tot een fijne plek maakt. Dat is voor mij de basis van elk ontwerp. Hoewel ik architect ben, heb ik een veelzijdige rol binnen Studio Hartzema. Het éne moment werk ik als projectleider voor een stedenbouwkundig project zoals de VU Campus; het andere moment werk ik aan architectuurprojecten. Leuk vind ik vooral de projecten waarbij de stedenbouwkundige schaal overlapt met architectuur. Want dan is het vaak een extra uitdaging om alle puzzelstukjes op de juiste plaats te krijgen. En als dat lukt, dan ben ik daar best trots op!”

LinkedIn

Aikaterina Myserli

“Als kind tekende ik al realistische schetsen van de gebouwen in Thessaloniki, mijn geboortestad. Dat ik uiteindelijk bouwkunde en architectuur ben gaan studeren leek dus haast onvermijdelijk.
Nadat ik als architect, stedenbouwkundige en onderzoeker in diverse landen heb gewerkt, ben ik bij Studio Hartzema aan de slag gegaan als R&D projectleider. De breedte van architectuur en bouwkunde inspireren mij enorm. Mijn visie en  bevindingen deel ik graag met anderen. Ik ben dan ook trots op het inspiratieplatform FRESH dat ik samen met Henk opgezet heb. Mijn creatieve inspiratie daarvoor haal ik vooral uit het werk van Neri Oxman, oprichter van het MIT’s Media Lab.”

LinkedIn

Pieter Scholten

“Ik ben thuis opgegroeid met stedenbouw en architectuur. Dat ik nu werkzaam ben in de architectuur, lijkt dus haast vanzelfsprekend. En verklaart mijn enorme fascinatie voor het ontstaan én de ontwikkeling van Rotterdam als stad. Bij Studio Hartzema kan ik mijn energie vooral kwijt in de architectuur. Geïnspireerd door de art nouveau van Victor Horta en Antonio Gaudi maak ik vooral plattegronden, modellen en visuele ontwerpen. Door de omgeving én de natuur te betrekken in mijn ontwerpen, probeer ik zichtbaar te maken of een ontwerp in de praktijk ook écht werkt.”

LinkedIn

Selectie werken

Sara Gholizadeh

“Toen ik klein was, bouwde ik, ook al geboeid door architectuur samen met mijn vader complete steden van Lego. Urban planning junior dus. Na mijn stage bij Studio Hartzema raakte ik zó gefascineerd door stedenbouw, dat ik zelfs besloot van opleiding te wisselen. Hoewel ik een Iranese nationaliteit heb, spreekt de Nederlandse stedenbouwkunde mij bijzonder aan. Naast veel technologische ontwikkelingen, blijf je in veel steden toch altijd bepaalde Nederlandse karakteristieken terugzien. En binnen het ontwerpproces van duurzame stedenbouw, ontwikkel ik, working by doing, met veel enthousiasme mijn eigen visie en stijl.”

LinkedIn

Selectie werken

Niels Verdonk

“Ik vind het fascinerend om te zien hoe ik als ontwerper bij Studio Hartzema invloed kan uitoefenen op hoe de openbare ruimte zich ontwikkelt. Ik vind vooral de ontwikkeling van verticale steden interessant. Want daar is het een extra uitdaging om niet de aandacht voor de openbare ruimte te verliezen. Zodat er altijd óók plaats is voor natuur én het fijn is om er te verblijven. Want mijn idee bij stedenbouw is dat een gebouw én de omgeving altijd zo optimaal mogelijk op elkaar afgestemd moeten zijn.”

LinkedIn

Isabel Recubenis Sanchis

”Ik ben geboren en getogen in Valencia waar ik afstudeerde in Architectuur. Aan de TU in Delft rondde ik mijn tweede Master Urbanisme af. Ik ben architect en stedenbouwkundige en bij Studio Hartzema werk ik als ontwerponderzoeker aan het project Radical Spaces. Ik heb een passie voor het zichtbaar maken van de vaak verborgen relaties tussen de gebouwde omgeving en verschillende levensvormen. Ik laat mezelf daarbij graag inspireren door de jonge architect Luis Callejas die het ontwerpproces bedenkt en samenstelt met krachtige diagrammen, kaarten en collages.”

LinkedIn