Studio

Open
Verfijnd
Grondig
Respectvol
Intelligent
Toekomstgericht
Excellent
Bewust
Nieuwsgierig
Concreet

En dat niet alleen, maar samen

Henk Hartzema

“De architectuur ontwikkelt zich in het verlengde van de betrokkenheid met de context. Gebouwen maken ruimte en geven betekenis aan een plek. Als architect en stedenbouwkundige vind ik het leuk om mijn visie op deze ontwikkelingen breed en zo persoonlijk mogelijk met anderen te delen. Daarom heb ik in 2005 Studio Hartzema opgericht. Ik ben, als adviseur, ontwerper en/of supervisor betrokken geweest bij een groot aantal opgaven van stedelijke herstructurering en transformatie. Zoals het Van Heekplein in Enschede, het Leiden Bio Science Park, de VU Campus Amsterdam en de Plaspoelpolder in Rijswijk.

Naast ontwerper ben ik ook gepassioneerd onderzoeker en docent. En ben ik al meer dan 20 jaar verbonden aan universiteiten en hogescholen in binnen- en buitenland. Want door kennis over te dragen op nieuwe generaties, lever ik mijn bijdrage om samen de wereld steeds een klein beetje mooier te maken.”

LinkedIn
Download CV

Agnesz van Elten

“Als officemanager is het mijn dagelijkse taak om ervoor te zorgen dat alle medewerkers hun werk zo optimaal mogelijk kunnen doen. In een prettige sfeer en een vertrouwde werkomgeving. Ik ben verantwoordelijk voor secretariaat, HR, communicatie, financiën en facilitaire zaken.

Officemanagement is voor mij persoonlijk meer dan ‘gewoon mijn ding doen’. Ik vind het interessant om met cijfers te werken en belangrijk om voor medewerkers een aanspreekpunt te zijn en voor relaties een vertrouwd gezicht. Want het contact met mensen, in een dynamisch bedrijf waar geen werkdag hetzelfde is, vind ik leuk aan mijn werk.”

LinkedIn 

Federica Francalancia

“Mijn beide ouders zijn ingenieurs, dus van jongs af aan, heb ik al kennis gemaakt met de bouwsector. Ik koos ervoor om architectuur te gaan studeren. Omdat de creatieve kant van de bouwsector mij bijzonder aanspreekt.
Ik vind het mooi als ideeën werkelijkheid worden gebaseerd op actuele trends en ontwikkelingen. Dat maakt mijn rol als stedenbouwkundig projectleider ook leuk en veelzijdig. Waarbij ik het inspirerend vind om te zien hoe mensen de openbare ruimte gebruiken. Zoals in het Leiden Bio Science Park. Eén van de projecten waar ik trots op ben!”

LinkedIn

Aikaterina Myserli

“Als kind tekende ik al realistische schetsen van de gebouwen in Thessaloniki, mijn geboortestad. Dat ik uiteindelijk bouwkunde en architectuur ben gaan studeren leek dus haast onvermijdelijk.
Nadat ik als architect, stedenbouwkundige en onderzoeker in diverse landen heb gewerkt, ben ik bij Studio Hartzema aan de slag gegaan als R&D projectleider. De breedte van architectuur en bouwkunde inspireren mij enorm. Mijn visie en  bevindingen deel ik graag met anderen. Ik ben dan ook trots op het inspiratieplatform FRESH dat ik samen met Henk opgezet heb. Mijn creatieve inspiratie daarvoor haal ik vooral uit het werk van Neri Oxman, oprichter van het MIT’s Media Lab.”

LinkedIn

Pieter Scholten

“Ik ben thuis opgegroeid met stedenbouw en architectuur. Dat ik nu werkzaam ben in de architectuur, lijkt dus haast vanzelfsprekend. En verklaart mijn enorme fascinatie voor het ontstaan én de ontwikkeling van Rotterdam als stad. Bij Studio Hartzema kan ik mijn energie vooral kwijt in de architectuur. Geïnspireerd door de art nouveau van Victor Horta en Antonio Gaudi maak ik vooral plattegronden, modellen en visuele ontwerpen. Door de omgeving én de natuur te betrekken in mijn ontwerpen, probeer ik zichtbaar te maken of een ontwerp in de praktijk ook écht werkt.”

LinkedIn

Niels Verdonk

“Ik vind het fascinerend om te zien hoe ik als ontwerper bij Studio Hartzema invloed kan uitoefenen op hoe de openbare ruimte zich ontwikkelt. Ik vind vooral de ontwikkeling van verticale steden interessant. Want daar is het een extra uitdaging om niet de aandacht voor de openbare ruimte te verliezen. Zodat er altijd óók plaats is voor natuur én het fijn is om er te verblijven. Want mijn idee bij stedenbouw is dat een gebouw én de omgeving altijd zo optimaal mogelijk op elkaar afgestemd moeten zijn.”

LinkedIn

Cristina Cuairan Gonzalo

Mijn liefde voor architectuur begon in Spanje waar ik vandaan kom. Wat ik erg mooi vind als architect is het ontwikkelen van een idee, een sketch, een gevoel en dit samenbrengen en vorm te geven in een realistisch ontwerp. Een realistisch en concreet ontwerp, dat ruimte en mens beïnvloed in de perceptie van de wereld om ons heen. De positieve en negatieve impact van al deze interventies is terug te brengen naar de architect. Voor mij is het belangrijk om te begrijpen wat het doel is van elk project, wat er verwacht wordt, wat de uitdagingen zijn. Gecompliceerde problemen omzetten in voor de hand liggende oplossingen. Een ontwerp moet functioneel zijn maar ook leefbaar, aantrekkelijk en de tijd kunnen doorstaan. Elk gebouw is uniek ongeacht de schaal. Daardoor blijft ons werk interessant, uitdagend en divers.

LinkedIn

Crispijn van Sas

Steden geven mensen niet alleen onderdak maar inspireren ook. Van de wonderbaarlijke atmosfeer van voetgangersvriendelijke uit marmer en baksteen opgetrokken steden zoals Venetië tot aan het moderne functionele spektakel van de Amerikaanse steden zoals New York, ‘the city that never sleeps’ of het absurd grote Moskou waar ik drie jaar heb gewoond. Elke stad heeft zijn eigen verhaal, zijn eigen reden om te bestaan. Als stedenbouwkundige en architect haal ik inspiratie uit de verhalen die steden ons kunnen vertellen. Ik vind het interessant om binnen Studio Hartzema deel te nemen aan het creatieproces van de stad. Het proces waarbij je als ontwerper samen met gemeenten, opdrachtgevers en belanghebbenden probeert plekken te maken met echte verblijfskwaliteit. Functioneel, toekomstgericht en in harmonie met zijn omgeving.

LinkedIn

Merve Yüksel Dağ

Ik ben altijd al gefascineerd geweest in het transformeren en omzetten van een gedachte in iets concreets, iets dat bij kan dragen aan de leefomgeving. Iets creëren voor de lange termijn dat de tand des tijds kan doorstaan. In de architectuur heb ik geleerd hoe er ruimte gecreëerd kan worden voor de mens. Hoe je iets tastbaars kan ontwerpen waar de mens in kan leven. Na mijn studie in Ankara, Turkije wou ik mij meer verdiepen in stedenbouwkunde, voornamelijk de toekomstige vraagstukken en duurzaamheid in de stedenbouw boeit mij enorm. Dit bracht mij naar Nederland. In openbare ruimtes zit altijd potentie. Het is de taak aan de stedenbouwkundige om de potentie ervan in te zien en de verborgen rijkdom leven te geven. Het onzichtbare zichtbaar maken.

LinkedIn

Richard van Nieuwenhuijzen

Voor mij is stedenbouwkunde de taal van de stad, benedenstrooms van cultuur. Elke stad heeft zijn eigen verhaal in harmonie met de mensen die er wonen. Sinds jongs af aan ben ik al gefascineerd door architectuur en stedenbouw, dit uitte zich voornamelijk in het tekenen van skylines van oude en nieuwe plaatsen. Van plannen van de oude bouwmeesteres zoals Berlage en Van Eesteren, tot de moderne architectuur van Koolhaas en Hertzberger, het is een voortvloeisel van de ziel en de kijk op de samenleving. Vooral bouw in grotere steden vind ik fascinerend, vanwege de grote hoeveelheid meespelende factoren die een samenspel kunnen vormen op een bepaalde plek. Ik vind het fantastisch om te zien hoe een doordacht ontwerp op termijn tot leven kan komen en bewoners kan dienen met haar indeling, vorm en intentie. Op dit moment doe ik mijn afstudeerstage bij Studio Hartzema. Na het afmaken van mijn bachelor Built Environment hoop ik een gedegen bijdrage te kunnen leveren aan moderne stedenbouw en daarmee de samenleving.

LinkedIn 

 

Emanuela Cammarata

Ik definieer mijzelf niet alleen als een ontwerper van ruimte maar ook als een ontwerper van strategie en communicatie. Ik geloof dat architectuur het algemeen belang dient en daarom is het essentieel om “out of the box” te denken om de boodschap over te kunnen brengen naar iedereen. Na mijn studie in architectuur in Palermo, waar ik vandaan kom, vond ik mijn echte roeping. Voor het verkrijgen van mijn communicatie en marketing skills heb ik gestudeerd aan de YACademy (high level training course) in Bologna. Mijn kennis van architectuur combineren en toepassen in de communicatie en marketing maakt deze discipline erg leuk en creatief om te doen. Op deze manier kan de boodschap van de stedenbouw en architectuur nog beter overgebracht worden. Dit is het overbrengen van een intuïtieve maar bewuste ervaring van ruimte.

Bij Studio Hartzema zijn we op dit moment aan het werk om een nieuw en uniek ecosysteem te creëren voor de branding en communicatie. Door actief de dialoog op te zoeken met andere professionals komen er mooie ideeën te weeg die de boodschap van Studio Hartzema versterken.

LinkedIn