12 januari 2017

Start realisatie van Naturalis Biodiversity Center

De realisatie van het nieuwe Naturalis Biodiversity Center in Leiden is gestart. Het ontwerp van Neutelings Riedijk Architecten vormt een uitbreiding van het bestaande complex en brengt het museum, de laboratoria, de kantoorruimte en de uitgebreide collectie onder één dak.

Nieuwbouw en renovatie
De museumzalen en publieke functie worden verplaatst naar de nieuwbouw. De overige functies, zoals depots en kantoren, worden ondergebracht in het bestaande gebouw. De verschillende vleugels worden verbonden door een centrale hal, waar de driedimensionale elementen van de gevels en het dak naar een bladerdak verwijzen. Meer over het ontwerp lees je hier.

Leiden Bio Science Park
De nieuwbouw Naturalis Biodiversity Center in Leiden is onderdeel van het Leiden Bio Science Park dat valt onder de stedenbouwkundige supervisie van Henk Hartzema. Het is gelegen aan het onlangs opgeleverde Leeuwenhoekpark en vervult als publieke functie een belangrijke rol in de transformatie van het Leiden Bio Science Park van bedrijventerrein naar een levendige campus.

 

Overzicht

Deel deze pagina