27 november 2020

Oplevering Nieuweroord!

Na iets meer dan vijf jaar na de eerste inzending van de tender en exact 100 jaar na de oplevering van het origineel zijn de laatste sleutels overhandigd aan de bewoners van Nieuweroord in Leiden.

Naast de herbouw van de oude villa van de familie Bosman zijn twee woonvleugels toegevoegd die het ensemble vereeuwigen in het stadsbos “Bos van Bosman”. De gedifferentieerde plattegrond voegt zich in het onderliggende landschap en voegt daar op zijn beurt ruimte en plekken aan toe.

Aan de noordzijde richting de Rijnsburgerweg maken landhuis en vleugels een symmetrisch gebaar naar de gekromde oprijlaan. Aan de zuidzijde (zie foto) ontstaat een binnentuin, met cascade en vijver, die zich openen naar het stadsbos.

In totaal zijn er 87 appartementen gerealiseerd in meer dan 40 verschillende types en afmetingen. De afwerking van de algemene ruimtes zoals de entrees, trappartijen en gangen past bij de allure van de plek. De appartementen bouwen voort om het concept van wonen in het landschap. Grote raamopeningen, balkons, loggia’s en dakterrassen oriënteren de woningen elk op hun eigen manier op de buitenwereld, afhankelijk van ligging, bezonning en uitzicht.

Overzicht

Deel deze pagina