De Schuur
OOSTVOORNE

De in Zeeuwse traditie gebouwde boerenschuur fungeert als toevoeging aan een uit de jaren ’20 daterende woning in Oostvoorne. Het zwarte gebouw heeft een grote werkplaats, stallingsruimte, een gastenverblijf onder de appelboom en een bergzolder en is gebouwd uit passie voor historische Jeeps.

"De schuur is een degelijk getimmerd volume, zwart als een traditionele Zeeuwse boerenschuur en tegelijk opgewekt veelzijdig."
Opvang van regenwater

De schuur is in de lengeterichting langs de tuin gesitueerd, waardoor de tuin de centrale leefruimte voor de familie wordt. Alle woonfuncties, zoals de woonkamer, eetkeuken, gastenverblijf, werk- en hobbyruimte liggen rondom deze plek. Met de plaatsing van een poort tussen het bestaande woonhuis en de nieuw gebouwde schuur is de achtertuin getransformeerd tot een hof waar de familie vrij spel heeft.

Dwarsdoorsnede
Plattegrond begane grond
Plattegrond eerste verdieping

In de compositie van de gevel zijn verschillende elementen zoals een waterbak voor hemelwater, voorgeschreven goot- en nokhoogte, de boeren-buitendouche, grote schuifdeuren, een elektrische hijsbalk voor grote onderdelen en een poort opgenomen.

Elektrische hijsbalk voor grote onderdelen
"De schuur is met grote schuifdeuren te openen zodat gewerkt wordt in de tuin, een hijsbalk kraant elektrisch grote onderdelen vanaf de openbare weg naar binnen, terwijl gasten verblijven in een kamer onder de appelboom."

Gegevens

Opdrachtgever
Familie Geluk
Type opdracht
Architectonisch ontwerp
Omvang
207 m2
Looptijd
2004-2006
Status
Gerealiseerd
Ontwerpteam
Martijn Bus (projectleider), Mattia Aragoni, Amarins de Jong, Patrick de Ruijter, Timothy Vanagt
In samenwerking met
Rosemond aannemers

Alle werken